Jenni Haukio kertoo lintuharrastuksesta BirdLifen lintumessuilla

Kuva: Teemu Lehtiniemi

Mediatiedote 15.8.2024

BirdLife Suomi järjestää lintumessut ensi lauantaina 17.8. Helsingin Viikissä klo 10–16. Messuvieraana nähdään muun muassa tohtori Jenni Haukio.

 

Jo seitsemännen kerran järjestettävässä lintuharrastustapahtumassa on kuvaesityksiä, esitelmiä, opastettuja linturetkiä, lintuharrastusvälineiden esittelyä ja muuta lintuaiheista ohjelmaa. Lapsille ja lapsenmielisille on oma puuhateltta.

Ulkona olevalla ohjelmalavalla kuullaan tasatunnein haastatteluja, joissa vieraina ovat muun muassa tohtori Jenni Haukio, pilapiirtäjä Seppo Leinonen ja professori Patrik Byholm.

Kuvaesitystilassa kuviaan esittävät Elmeri Juuti, Jari Peltomäki ja Heikki Willamo. Lisäksi nähdään Vanhankaupunginlahdella kuvattu lyhytelokuva Point of View, joka kertoo lintuharrastajista ja heidän suhteestaan lintuihin ja ympäröivään luontoon.

Ohjelmateltassa kuullaan esityksiä muun muassa pöllöistä ja Kuusamon kotkista. Ulkomaista väriä esityksiin tuovat vieraat Liettuasta ja Kolumbiasta.

Opastetuilla lintukävelyretkillä tutustutaan Viikin koetilan peltojen lintuihin asiantuntevan oppaan johdolla. Osa retkistä on teemallisia ja osa on suunnattu lapsille ja perheille. Aamuvirkuille on tarjolla kaksi pitempää retkeä, joille ilmoittaudutaan ennakkoon. Messuilla on myös puuhateltta lapsille ja lapsenmielisille.

”Suositut lintumessut järjestään nyt jo seitsemännen kerran. Monipuolinen ohjelma tarjoaa jokaiselle jotakin, ja linnuista voi myös tulla kyselemään asiantuntijoiltamme. Kaikki ovat tervetulleita messuille”, kertoo toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa BirdLife Suomesta.

Lintumessut järjestetään osoitteessa Koetilantie 1. Messualueelle on vapaa pääsy.

LISÄTIETOJA

toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa, p. 010 406 6207, aki.arkiomaa(at)birdlife.fi
BirdLife Suomi ry


Alkuperäinen tiedote: https://www.birdlife.fi/tiedote-20240815/

Posted in Birdlife, Uutiset.